شرکت جهان بایگان، برترین تولیدکننده تجهیزات بایگانی | تاریخ تاسیس: 1375/12/25 (27 سال سابقه)

سیستم انتقال نیرو در بایگانی ریلی

سیستم انتقال نیرو در بایگانی ریلی

در این مقاله از جهان بایگان قصد داریم به بررسی تخصصی سیستم های انتقال نیرو در قفسه های بایگانی ریلی مختلف که در مجموعه های فعال در ایران استفاده می شوند بپردازیم و نحوه عملکرد هر یک را زیر ذره بین قرار دهیم. با ما همراه باشید.

سامانه انتقال نیرو مکانیکی در قفسه ریلی

سیستم انتقال نیرو در بایگانی ریلی در حال حاضر در شرکت های تولید کننده در 2 حالت “چرخ دنده درگیر” و “چرخ دنده با زنجیر تولید” تولید و عرضه می گردد.

نیروی حرکتی با فشار بازو از فرمان با چرخ دنده 18 دندانه و کوپل به چرخ دنده 45 دندانه (فولاد CK45) و سپس  با زنجیر مجدداً به چرخ دنده  27 دندانه و در نهایت با شفت نمره 25 دو پلیشه  و UCP205، به سیستم  داخلی  و چرخ ها منتقل می‌شود. استفاده از سیستم کوپل زنجیر در مقایسه با سیستم دنده درگیر از مزایای زیادی برخوردار است؛ از جمله شکستگی نیرو طی ۳ مرحله به طوری که سبب می شود با فشار کمتر از ۴/۵ کیلوگرم به راحتی فرمان قابلیت حرکت داشته باشد.

(تفاوت استفاده از سیستم کوپل زنجیر در مقایسه با سیستم دنده درگیر از مزایای زیادی از جمله شکستگی نیرو طی 3 مرحله بطوریکه موجب میشود با فشار کمتر از 5/4 کیلوگرم براحتی قابلیت حرکت داشته باشد).

هرچند شرکت جهان بایگان تنها شرکتی در این زمینه می باشد که برای سیستم انتقال نیرو در صورت درخواست مشتری به راحتی قابلیت ارائه سیستم دنده درگیر را نیز در خط تولید خود دارا می باشد، اما این سیستم را برای مشترین خود توصیه نمی نماید. در ادامه به بررسی مزایا و معایب انواع سیستم انتقال نیرو و مشخصات فنی قفسه های ریلی می پردازیم. با ما همراه باشید.

سیستم چرخ دنده درگیر:

انتقال نیروی حرکتی در حالت چرخ دنده درگیر که با نام گیر بکسی نیز شناخته می شود، در واقعا 2 عدد چرخ دنده متصل به یکدیگر دارد. همانطور که واضح است گیربکس به محفظه ای گفته می شود که چرخ دنده در داخل آن در روغن و روانکار گردش کند. ولی در قفسه های چرخ دنده درگیر فقط 2 عدد چرخ دنده به یکدیگر متصل بوده و هیچگونه محفظه و روغن و روانکاری برای آن لحاظ نشده است. این باعث خوردگی چرخ دنده ها در طی سالیان می گردد و طول عمر محصولات را کاهش می دهد.

همچنین بخوانید:

سیستم چرخ دنده و زنجیر :

در این حالت چرخ دنده ها توسط زنجیر های صنعتی که مختص همین کار ساخته شده اند، انتقال نیرو را بر عهده دارند. به علت متریال خود زنجیر که از فولاد های مخصوص و آبکاری های خاص ساخته شده است، بدون نیاز به محفظه روان کننده هیچگونه خوردگی پس از استفاده در مدت زمان را شامل نمی شود. در این سیستم می توان برای حرکت روانتر در قفسه هایی با طول های بالای 300 سانتی متر، سایز و تعداد چرخ دنده ها را افزایش داد و سیستم بدون کوچکترین فشار به هندل فرمان حرکت می کند و کاربرد راحت تری دارد.

کلام آخر:

با توجه به توضیحاتی که در این مقاله ارائه شد، در میان دو سیستم انتقال نیروی رایج در قفسه های بایگانی مکانیکال سیستم چرخ دنده و زنجیر به دلیل مقاومت بالا در مقابل خوردگی و عدم نیاز به روغن کاری مداوم طول عمر و کارایی بیشتری را ارائه می دهد و همچنین کاربردی آسانتر و نرم تر دارد. با تشکر از همراهی شما

4/5 - (1 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از

1 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
محمدی
1 سال قبل

در روش چرخ دنده و زنجیر ، زنجیرها به چه صورت انتقال نیرو را برعهده دارند؟